Вінницький митрополит УПЦ (МП) Симеон перейшов до Православної церкви України. Парафіяни його підтримали

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вінницький митрополит УПЦ (МП) Симеон перейшов до Православної церкви України. Парафіяни його підтримали

Вінницька єпархія / Flickr

Митрополит Вінницький і Барський Симеон заявив, що переходить до Православної церкви України.

Про це він оголосив під час служби в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, передає місцеве видання 0432.ua .Цей храм раніше перебував у підпорядкуванні Московського патріархату.

Інформацію про це виданню підтвердив керівник прес-служби єпархії, протодиякон Владислав Демченко. За його словами, звичайні прихожани ніяких змін не відчують, відбулася лише зміна керівництва в Києві. На питання: «Якою мовою тепер правити в храмі» отець Владислав відповів, що тією, якою побажають самі парафіяни — або українською, або церковно-словʼянською.

У коментарі Укрінформу Владислав Демченко зазначив, що громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію Православної церкви України.

«Вчора владика Симеон оголосив вірянам про своє рішення про перехід до Православної церкви України. Після божественної літургії він звернувся до громади і запитав, чи підтримує вона його рішення? І церковна громада собору та парафіяни його підтримали», — повідомив Демченко.

Наразі це перша і поки що єдина з церковних громад УПЦ МП на Вінниччині, яка зголосилася на перехід до створеної Православної церкви України. Симеон залишається митрополитом Вінницьким і Браським, але вже під юрисдикцією Православної церкви України.