У Франції пʼяті вихідні поспіль протестують «жовті жилети», вже близько 100 затриманих

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

У Франції «жовті жилети» знову вийшли на вулиці. На Єлисейських полях і на площі Опери зранку зібралося близько тисячі осіб, передає Euronews. Напередодні демонстрацій у столичному регіоні було затримано близько 40 осіб, це значно менше, ніж у той же час минулої суботи, зазначає видання.

«До охорони порядку по всій країні задіяно 69 тисяч поліцейських, у Парижі — 6 тисяч поліцейських. На вулицях французької столиці, як і в минулі вихідні, знову чергують бронемашини», — йдеться в повідомленні.

На акцію протесту станом на полудень суботи вийшло 850 людей, як і тиждень тому, передає AFP.

Тим часом поліція продовжує затримання учасників акції протесту. Вдень у суботу кількість затриманих демонстрантів зросла до 95 осіб, переважно за «участь у зборах для вчинення насильства», — передає BFM.

На півночі Франції в результаті ДТП загинула 44-річна жінка. Аварію спровокували учасники руху «жовтих жилетів». Про це повідомляє радіостанція France Info. Інцидент стався увечері в пʼятницю, 14 грудня, неподалік від комуни Суасон (департамент Ена). Демонстранти встановили на трасі загородження, що змусило водія розвернутися і опинитися на зустрічній смузі, де в машину врізався інший автомобіль. В результаті загинула супутниця водія.