«Brexit зараз!» У Лондоні «жовті жилети» блокують Вестмінстерський міст

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Brexit зараз!» У Лондоні «жовті жилети» блокують Вестмінстерський міст

Sandra Ahn Mode / Unsplash

У столиці Великої Британії близько 60 протестуючих у жовтих жилетах перекрили Вестмінстерський міст, чим спровокували перебої в русі транспорту.

Як повідомляє Daily Mail, учасники акції вигукують гасла за вихід країни зі складу Євросоюзу. Від «жовтих жилетів» лунають вигуки: «Brexit зараз!»

У поліції Лондона відзначають, що обізнані з ситуацією і вказують, що арештів на даний момент не було.

Місцевий житель Майк Сазерленд опублікував у Twitter відео протесту і повідомив, що поліція один раз втрутилася в пікет — розбороняла бійку одного з протестувальників з перехожим, який виступав проти Brexit.

Учасники протесту вимагають відставки премʼєр-міністра Терези Мей і мера Лондона Садка Хана.

  • Євросоюз назвав неможливим відновлення переговорів про вихід Великої Британії з ЄС. Євросоюз також закликав активізувати підготовку до Brexit на всіх рівнях і готуватися до всіх можливих сценаріїв. При цьому в Брюсселі висловили готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном відразу після виходу Великої Британії з ЄС 29 березня 2019 року.
  • Голосування за Brexit у Великій Британії повинно було відбутися 11 грудня. Однак премʼєр Тереза Мей перенесла голосування через імовірну відсутність підтримки. Мей назвала крайнім терміном голосування 21 січня 2019 року.
  • Після цього Консервативна партія організувала голосування за вотум недовіри Мей.
  • Правляча партія Великої Британії голосуватиме за вотум недовіри премʼєру Мей. Главу уряду підтримали 200 депутатів, в той час як недовіру висловили 117. Мей залишиться премʼєром Великої Британії, проте заявила, що не буде виставляти свою кандидатуру на виборах у 2022 році.