Блогер Барабошко вперше після виходу із СІЗО показав електронний браслет і розповів про своє затримання

Дата:
Блогер Барабошко вперше після виходу із СІЗО показав електронний браслет і розповів про своє затримання

Грищук Рома / Facebook

Блогер Олександр Барабошко, якого підозрюють в організації секс-скандалу з працівником Національної поліції Олександром Варченком, вперше розповів подробиці свого затримання 29 листопада. Про це Барабошко написав у Facebook.

За словами блогера, правоохоронці схопили його в кафе навпроти університету ім. Бориса Грінченка, на вул. Бульварно-Кудрявській, під час роботи над проектом. «Наша команда працює над створенням бібліотеки аудіокниг українською мовою. Доопрацьовував документи, щоб віддати в університет. Але цього вже зробити я не встиг», — пише Барабошко.

Він каже, що на нього накинулися зі спини, вирвали з рук Macbook Air і «поклали на землю, завдаючи удари».

«Мене потягнули заламаним у машину, де поставили на коліна і почали вибивати паролі від техніки. Цікавив, в першу чергу, телефон. Затискали обличчя, щоб розблокувати Face ID. Побачивши, що така функція відключена, вимагали пароль фізично: за кожне неправильне введення пароля отримував удар», — розповів Барабошко. Він додав, що йому погрожували: «Зараз проїдемо у ліс, на мороз, ти нам розповіси».

Блогер пише, що коли його з кафе привезли додому для обшуку, то довелося викликати швидку допомогу.

«Вдома обшук із заздалегідь привезеними понятими. Маринували цих бабусь добрих кілька годин, і в результаті швидка, яка приїхала за викликом мого адвоката щодо мого відвертого побиття, знадобилася ще цим жіночкам [а можете тиск поміряти, тут у мене серце болить]», — зазначив Барабошко.

Щодо свого перебування в СІЗО блогер написав, що «не побажав би там опинитися і ворогам», а також заявив про «тотальну кругову поруку» серед правоохоронних органів.

Барабошко додав, що для нього в поліції «найшли електронний браслет», тоді як для багатьох топ-чиновників їх не було в наявності (наприклад, не наділи браслет на екс-главу ДФС Мирослава Продана).

За словами Барабошка, зламали його акаунти в соцмережах, паролі від пошти і iСloud. «Я не давав ніяких свідчень, керуючись 63 статтею Конституції України, а інформація ЗМІ про те, що ніби я когось назвав, є звичайним вкиданням», — додав він.