Ціну на російське судно «Норд» знизили, його повторно виставили на аукціон

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Арештоване в Азовському морі російське риболовецьке судно «Норд» повторно виставили на аукціон. Його стартову ціну знизили на 10%, і тепер вона становить 1 468 473 грн, повідомляє Міністерство юстиції.

Перші торги за «Норд» мали відбутися 7 листопада, а ціна починалась з 1,6 млн грн. Загалом учасники аукціону подали 12 заявок, але всі вони були відхилені. Ці торги не відбулися ,оскільки жоден із зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі в аукціоні.

Дата проведення нових торгів — 26 грудня 2018 року. Гарантійний внесок для участі (повертається у випадку програшу) — 101 636 грн.

Судно побудовано в 1989 році в місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина — 23,6 м, ширина — 6,5 м. Потужність головного двигуна — 165 кВт. Чиста місткість — 32 т.

  • У Мінʼюсті заявили, що судно було занадто дорого утримувати, тому його передали Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Гроші від продажу «Норду» повинні були піти на рахунок АРМА у державному банку.
  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня. На ньому знаходилися десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду та виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.