Російське арештоване судно «Норд» виставили на аукціон. Ціна на торгах стартує від 1,6 млн грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російське арештоване судно «Норд» виставили на аукціон. Ціна на торгах стартує від 1,6 млн грн

facebook.com

Арештоване в Азовському морі російське риболовецьке судно «Норд» виставили на аукціон, повідомляє Міністерство юстиції.

Стартова ціна на торгах починається від 1 626 181 грн. Усі охочі протягом 15 днів можуть подавати заявки на лот. Аукціон відбудеться 7 листопада 2018 року.

Судно побудовано у 1989 році в місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина — 23,6 м, ширина — 6,5 м. Потужність головного двигуна – 165 кВт, чиста місткість — 32 т.

Зазначається, що це судно було занадто дорого утримувати в порту «Бердянськ» .Тому 19 жовтня його передали Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Отримані від продажу «Норду» гроші підуть на рахунок АРМА у державному банку, поки суд не винесе рішення.

У Мінʼюсті додали, що лише за минулий рік продали вже 7 морських суден. Це були рибацькі човни, хімовози та два російські танкери. Лот розміщений на сайті OpenMarket.

Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня. На ньому були десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітану судна Володимиру Горбенку висунули звинувачення у кримінальних справах про порушення порядку вʼїзду і виїзду з окупованої території та незаконну ловлю риби.

Моряки кілька разів намагалися виїхати з України за російськими паспортами, але вдалося це лише двом. Проти решти через це відкрили адміністративне провадження. Але в серпні Соломʼянський районний суд Києва закрив цю справу.