УПЦ КП погодить зі Вселенським патріархом свої пропозиції щодо регламенту Обʼєднавчого собору

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
УПЦ КП погодить зі Вселенським патріархом свої пропозиції щодо регламенту Обʼєднавчого собору

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Українська православна церква Київського патріархату має намір узгодити зі Вселенським патріархатом усі деталі Обʼєднавчого собору для його успішного проведення. Про це речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) написав у Facebook.

«У Київському патріархаті конструктивно налаштовані перед Собором узгодити з його головою, представником Вселенського патріарха митрополитом Еммануїлом, і з усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоб Собор пройшов успішно. Ті питання, які знаходяться у компетенції виключно Собору, — відповідно, будуть вирішені на Соборі, для чого він, власне, і скликається», — написав Зоря.

Він офіційно підтвердив, що УПЦ КП братиме участь у Соборі та готується до нього. У його роботі візьмуть участь архієреї, клірики, ченці та миряни.

При цьому архієпископ наголосив, що в УПЦ КП є пропозиції до регламенту і процедури обрання предстоятеля, але це не означає, що в результаті не буде узгоджене спільне бачення. «Як учасники Собору ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати та підтримувати їх», — пояснив архієпископ.