Івано-Франківська облрада закликала Порошенка і Раду заборонити ЛГБТ-марші та фестивалі квір-культури

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Івано-Франківська облрада звернулася до президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Ради національної безпеки і оборони із закликом захистити «інституцію сімʼї» в Україні. Про це theБабелю повідомили в прес-службі облради.

«Облрада підтримала звернення», — повідомили в прес-службі. Там не уточнили текст і кількість депутатів, які його підтримали.

Разом з тим регіональне видання «Курс» зазначає, що за це звернення проголосували 56 депутатів. Сам текст звернення містить вимоги вилучити словосполучення «сексуальна орієнтація» і «ґендерна ідентичність» з Кодексу законів про працю України та з інших законів.

Також депутати вимагають не допустити ухвалення Закону «Про цивільне партнерство»; виключити з текстів підручників норми і положення про статеве виховання, що ставлять за мету «подолання ґендерних стереотипів»; припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульської конвенції).

Крім того, депутати облради вимагають заборонити проведення маршів рівності, прайдів, гей-парадів, фестивалів квір-культури та ухвалити закон «Про заборону пропаганди гомосексуалізму».

Окрім цього, представники Івано-Франківської облради вимагають створити Міністерство у справах сім’ї або запровадити інститут Урядового уповноваженого з питань сім’ї.