На Прикарпатті заборонили російськомовні фільми та музику

Автор:
Олена Мельник
Дата:
На Прикарпатті заборонили російськомовні фільми та музику

Valery Sharifulin \ TASS via Getty Images

Івано-Франківська обласна рада 7 грудня ухвалила заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту в регіоні. Про це theБабелю повідомили в приймальні голови обласної ради.

Депутати ввели мораторій на використання на Прикарпатті російських фільмів та музики, яка виробляється, продукується російськими громадянами і фірмами. Заборона діятиме до моменту припинення окупації території України, пише місцеве видання «Тримай.KURS».

Рішення облради має рекомендаційний характер. Його підтримали 68 депутатів. Троє не голосували.

Депутат від ВО «Свобода» Василь Попович запропонував мешканцям області проводити флешмоб «Убий у собі москаля» та звертати увагу на рішення ради водіїв маршруток і продавців, які вмикають російську музику.

Мораторій на російськомовний продукт ввели, щоб «уникнути ескалації напруги в суспільстві та не допустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації».

Проект рішення передбачає також створення міжвідомчої робочої групи за участі громадськості, правоохоронців та працівників РДА для роз’яснення фізичним та юридичним особам щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Івано-Франківської області.