Семен Семенченко назвав імена затриманих у Грузії учасників АТО. Нардеп каже, що був не з ними, а з дружиною

Дата:
Семен Семенченко назвав імена затриманих у Грузії учасників АТО. Нардеп каже, що був не з ними, а з дружиною

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Народний депутат від партії «Самопоміч», екс-командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко назвав імена громадян України, затриманих у Грузії за підозрою в незаконному зберіганні зброї. Про це він заявив у відеозверненні на Facebook із Тбілісі.

За його словами, у Грузії затримано: Мелію Роланда, Чхетію Луку, Орленка Ігоря, Коростильова Юрія, Новікова Олександра, Клочка Сергія та Курагіна Дмитра.

«Приїхали вони сюди [в Тбілісі] з 28 по 30 листопада для того, щоб зустрітися з побратимами, з якими воювали на Сході [України], яких не бачили вже кілька років. Роланд Мелія збирався заїхати на могилу батька, в Апаші, також запрошував до себе додому хлопців Лука Чхетія в Зугіді», — розповів Семенченко.

За його словами, він приїхав у Тбілісі 28 листопада як спостерігач і «оселився в готелі окремо». «29 листопада я закінчив свою місію спостерігача, приїхала моя дружина і ми ходили в гості до своїх побратимів... Ми зустрічалися з хлопцями кожен день, коли їх затримали, ми були з дружиною в нашому готелі», — зазначив нардеп.

За словами Семенченка, у затриманих українців не було при собі зброї, також вони начебто не збиралися приймати участь у політичних акціях. «Я вважаю, що зброю їм підкинули..Це, скоріш за все провокація з боку тих, хто хоче, щоб грузинська опозиція тут не була мирною, а готувала начебто українських бойовиків, щоб захопити владу», — підкреслив нардеп.

  • 2 грудня МВС Грузії повідомило про арешт у Тбілісі шістьох громадян України та одного грузина. Операція тривала в межах розслідування за статтею КК Грузії, яка передбачає незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб. Затримання провели в тбіліському готелі «Альянс».
  • Радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook заявив, що серед затриманих був і нардеп Семен Семенченко, який нібито підставив «своїх» людей і «в останній момент втік» завдяки дипломатичному паспорту.
  • Сам Семен Семенченко заявив, що його не затримували в Грузії . «Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував — фейк. Інформація, що я «вилетів з Грузії в невідомому напрямку» — фейк», — написав він на своїй сторінці в Facebook.