Нардеп Семенченко заперечує, що його затримували в Грузії. Що сталося?

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп Семенченко заперечує, що його затримували в Грузії. Що сталося?

Кравс Євгеній / УНІАН

Депутат Верховної Ради від «Самопомочі» Семен Семенченко заявив, що його не затримували в Грузії.

«Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував — фейк. Інформація, що я «вилетів із Грузії в невідомому напрямку» — фейк», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Що відбувається?

Міністерство внутрішніх справ Грузії 2 грудня повідомило про арешт у столиці Тбілісі шести громадян України та одного грузинського громадянина. Операція проходила в межах розслідування за статтею КК Грузії, що передбачає незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб. Затримання провели на світанку в тбіліському готелі «Альянс». Під час обшуків виявлено пістолети «Беретта» і «Макаров», автоматичну ручну вогнепальну зброю і різні боєприпаси. Серед затриманих — грузин Лука Чхетія, який воював в Україні, на Донбасі. До цього він двічі побував в Афганістані в складі миротворчої місії.

До чого тут Семенченко?

Радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook заявив, що серед затриманих був і нардеп Семен Семенченко, який нібито підставив «своїх» людей і «в останній момент втік».

Про це повідомляє і журналіст Андрій Дзиндзя. У Facebook він опублікував фото Семенченка та додав, що нардепу вдалося уникнути затримання через «наявність дипломатичного паспорта».

Зазначимо, що 15 лютого Лука Чхетія був затриманий за участь у сутичці з поліцією біля Соломʼянського районного суду Києва, коли обирали міру запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Трахунову. Шевченківський райсуд Києва відпустив Чхетію і ще двох активістів на поруки депутатів Верховної Ради, серед яких був і Семенченко.