«Це не заборонено». Іванка Трамп виправдалася за використання особистої пошти для листування з чиновниками Білого дому

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дочка і радник президента США Іванка Трамп заявила, що не намагалася приховати листування з чиновниками адміністрації її батька за допомогою особистої скриньки, пише The Guardian.

«Всі мої листи упорядковані та зберігаються. Я нічого не видаляла і нічого не намагалася приховати», — сказала дочка Дональда Трампа в інтервʼю американському телебаченню.

Іванка Трамп наполягає, що її випадок не можна порівнювати зі справою Хілларі Клінтон. Екс-кандидата у президенти США звинувачують у тому, що вона також використовувала особисту пошту для службового листування і намагалася це приховати. «У моєму випадку всі мої листи знаходяться на сервері Білого дому. Я не маю ніяких намірів це обходити», — сказала дочка Трампа.

Говорячи про справу Клінтон, Іванка наполягає, що не видаляла власні листи. «Мої листи не видалялися. Також в них не було нічого істотного, нічого конфіденційного. Тому між цими двома випадками немає жодного звʼязку», — зазначила вона.

Радник президента США також підкреслила, що використання її електронної пошти не порушує жодних правил. «Насправді, якщо на нашу особисту пошту приходять листи, які стосуються роботи, ми просто повинні пересилати їх на службову скриньку, щоб їх можна було архівувати», — пояснила Іванка.

Як пише видання, республіканці і демократи в Конгресі вже запросили інформацію від Білого дому, щоб визначити, чи дотримувалася Іванка Трамп правил використання електронної пошти.