«Сотні повідомлень». Іванку Трамп звинуватили у використанні особистої пошти для службового листування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Сотні повідомлень». Іванку Трамп звинуватили у використанні особистої пошти для службового листування

Wikimedia Commons

Дочка і радник президента США Іванка Трамп використовувала особисту пошту для службового листування, повідомляє The Washington Post.

Юристи Іванки Трамп підтвердили журналістам, що вона іноді користувалася особистою поштовою скринькою, поки її не попередили про правила, які забороняють її використання в службових цілях. При цьому юристи підкреслили, що листи дочки Дональд Трамп ніколи не містили секретних відомостей.

За даними видання, дочка Трампа користувалася поштою, яка зареєстрована на загальному домені з її чоловіком Джаредом Кушнером, протягом більшої частини 2017 року. Через неї вона надіслала сотні листів працівникам Білого дому та уряду США.

Видання пише, що Іванка використовувала особисту пошту для обговорення урядової політики і бізнесу «менш ніж 100 разів, часто відповідаючи іншим посадовим особам адміністрації, які звʼязувалися з нею електронною поштою». Проте вона також надіслала сотні повідомлень про свій офіційний графік роботи і деталі поїздок.

  • Дональд Трамп під час президентської кампанії 2016 року звинувачував Гілларі Клінтон у тому, що вона на посаді держсекретаря США використовувала особисту пошту для службового листування. ФБР проводило розслідування з цього приводу, але жодних звинувачень Клінтон не висунула. Цей скандал позначився на рейтингу Клінтон і не дозволив їй перемогти на виборах президента США.
  • Іванку Трамп називають одним із кандидатів на посаду постійного представника США в ООН. Крім неї на цю посаду претендують посол США в Німеччині Річард Гренелл і колишній заступник радника президента США з нацбезпеки Діна Павелл.