Затримання помічника Савченко: прес-секретар нардепа отримала струс мозку. Поліція відмовилася відкривати кримінальне провадження

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прес-секретар нардепа Надії Савченко Тетяна Проторченко отримала черепно-мозкову травму і струс мозку під час затримання помічника нардепа Савченко Валерія Місійка у неділю, 18 листопада.

У коментарі theБабелю Проторченко підтвердила діагноз. «Так, голова болить постійно. Зараз прямую в лікарню за місцем проживання для проходження лікування. Чесно кажучи, сподівалася, що діагноз не підтвердиться», — розповіла Проторченко.

Вона заявила, що після інциденту пройшла обстеження в Київській обласній лікарні і написала заяву до Шевченківського управління поліції. Проте поліцейські відмовилися відкривати кримінальне провадження, посилаючись на відсутність складу злочину.

«Зараз ми готуємо документи, щоб через суд змусити поліцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про вчинення злочину», — додала прес-секретар нардепа.

Проторченко розповіла, що поліція в неділю, 18 листопада, затримала помічника Савченко Валерія Місійка — нібито для встановлення особи. При цьому у Місійка були із собою документи, які він демонстрував правоохоронцям у момент затримання. Також Проторченко звернула увагу на те, що в порушення законодавства нардепа Савченко досі не поінформували про причини затримання її помічника.