Суд продовжив арешт Надії Савченко до кінця грудня

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Суд продовжив арешт Надії Савченко до кінця грудня

Гонтар Володимир / УНІАН

Шевченківський районний суд Києва продовжив термін арешту депутата Верховної Ради Надії Савченко на два місяці — до 30 грудня. Про це у Facebook повідомила її сестра Віра.

Напередодні адвокати Савченко заявили, що їм не надали достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи. Після того, як захисникам нардепа відмовили у відводі судді, адвокати не зʼявилися на продовження засідання. Суд перенесли на 25 жовтня.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

9 серпня 28 осіб заявили про бажання взяти на поруки нардепа, серед яких її сестра Віра Савченко, її помічниця Тетяна Проторченко, юрист Віктор Шишкін, Герой України Степан Хмара, нардеп Віталій Купрій, нардеп Сергій Мельничук. Проте суд відмовив у цьому клопотанні. 4 вересня суд продовжив арешт нардепа Надії Савченко до кінця жовтня.

17 вересня Верховний суд відмовився повернути Надії Савченко депутатську недоторканність.