Премʼєр Угорщини не хоче домовлятися з чинною владою України

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Премʼєр Угорщини не хоче домовлятися з чинною владою України

European People's Party / Flickr

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що домовленості між його країною і чинною владою України неможливі, повідомлено на сайті уряду Угорщини.

Орбан вважає, що якщо після президентських виборів ситуація в Україні не погіршиться, це стане «великим досягненням». «Ми зʼясуємо, чи буде нинішній угорський курс тривати», — зазначив премʼєр.

Він додав, що Будапешт контактує з потенційними переможцями виборів і вже намагається обговорити зміни, які можуть бути прийняті після зміни влади. За його словами, Україна ще може повернутися на шлях дружби і стратегічного партнерства з Угорщиною. «Ми сподіваємося, що Україна буде союзною, дружньою і не буде переслідувати угорців, які сьогодні є громадянами України, і скористається можливістю того, що Угорщина готова брати участь у розвитку Закарпаття, і не тільки його, та сприяти стабілізації і розвитку України», — сказав Орбан.

Премʼєр вважає, що поки в України немає перспективи вступити в Європейський союз і НАТО, а зʼявитися вона може тільки за умови нормальних відносин з Угорщиною.