Цукерберг зобовʼязав менеджерів Facebook перейти на Android-смартфони. Усе через інтервʼю глави Apple

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Цукерберг зобовʼязав менеджерів Facebook перейти на Android-смартфони. Усе через інтервʼю глави Apple

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

Глава Facebook Марк Цукерберг видав розпорядження, згідно з яким співробітники соцмережі на керівних посадах повинні використовувати лише Android-смартфони, повідомляє The New York Times.

Видання зазначає, що до такого рішення Цукерберга могло підштовхнути інтервʼю Тіма Кука CNBC у березні. Тоді на питання, що б він робив, якби опинився на місці Цукерберга в скандалі з витоком особистих даних користувачів, СЕО Apple заявив, що ніколи б не потрапив у таку ситуацію.

Кук розкритикував Facebook за те, що соцмережа занадто активно втручається в особисте життя користувачів, застосовуючи в своїх інтересах отриману інформацію.

Разом з тим видання зазначає, що платформа Android є домінуючою операційною системою в багатьох регіонах за межами США, включаючи Південну Америку, Європу, Росію, Південну Азію і частину Близького Сходу. Тож схожі правила впроваджують і в інших технологічних компаніях, оскільки це дозволяє уникнути проблем з розробкою додатків для мобільних платформ.

Між тим, видання The Verge здійснило перевірку і стверджує, що кілька топ-менеджерів Facebook все ще продовжують користуватися iPhone.