Facebook створив «військовий кабінет», щоб боротися з «тролями» на виборах у США

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Facebook створив «військовий кабінет», щоб боротися з «тролями» на виборах у США

Tim Bennett / Unsplash

Компанія Facebook створила спеціальний штаб у своєму центральному офісі в Каліфорнії, який повинен боротися із втручанням у вибори в Конгрес США в листопаді за допомогою соцмережі, пише CNN.

В останні тижні передвиборчої кампанії в цій «військовій кімнаті» будуть збиратися керівники підрозділів Facebook, які відповідають за політику компанії, юридичні питання та безпеку. Компанія найняла тисячі нових модераторів, використовує штучний інтелект, заручилася підтримкою колишніх американських розвідників і розробила нові правила політичної реклами. Все це — щоб знову не потрапити у скандал через вплив на вибори.

«[Військова кімната] стала кульмінацією дворічних масштабних інвестицій, які ми робили як у людей, так і в технології, щоб забезпечити безпеку наших платформ для виборів», — зазначив Самид Чакрабарті, директор підрозділу Facebook, відповідального за вибори.

За його словами, «тролі» у соцмережі стають все більш вигадливими, але в більшості випадків модератори та лідери підрозділів можуть самі приймати рішення щодо контенту. Однак в окремих випадках до таких рішенень може підключатися і керівник Facebook Марк Цукерберг.

17 жовтня Twitter оприлюднив базу акаунтів, які можуть мати відношення до російського «Агентства інтернет-досліджень» і використовувалися для політичних та інших кампаній у соцмережі.

У вересні президент США Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє ввести санкції проти громадян інших держав за втручання в американські вибори.