У Раді закликали Ангелу Меркель зупинити «Північний потік-2»

Дата:
У Раді закликали Ангелу Меркель зупинити «Північний потік-2»

Carsten Koall / Getty Images

20 народних депутатів звернулися до Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом змінити політику щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляється на сайті парламенту.

Текст звернення підписали 20 парламентаріїв, серед яких голова комітету Ради із закордонних справ Ганна Гопко («Самопоміч»), Вікторія Войцицька («Самопоміч»), перший віце-спікер Ірина Геращенко (БПП), Світлана Заліщук (БПП), Григорій Шверк (БПП), Володимир Арʼєв (БПП), Остап Єднак («Самопоміч»).

iportal.rada.gov.ua

iportal.rada.gov.ua

«Проект будівництва трубопроводу [«Північний потік-2»] посилює монопольне становище «Газпрому» на європейському газовому ринку, загрожує перспективам українського транзиту та системі безпеки і повинен бути зупинений», — йдеться у зверненні.

«Північний потік-2» прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Його довжина перевищить 1200 км, очікувана потужність — 55 млрд кубометрів на рік

Автори додали, що запуск «Північного потоку-2» зробить країни Європи залежними від російського газу і посилить втручання Росії в демократичні процеси європейських країн.