Поліція передала розслідування вбивства Гандзюк до СБУ

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Поліція передала розслідування вбивства Гандзюк до СБУ

Facebook / Катерина Гандзюк

Поліція передала справу про вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк до Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Як повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ, поліція закінчила слідство щодо пʼятьох обвинувачених — виконавців та організаторів злочину.

«Національна поліція допитала як свідків 367 осіб, призначила 21 судову експертизу, провела 9 обшуків, 4 слідчих експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій відносно 31 особи», — зазначили в МВС.

СБУ наразі встановлює замовників злочину і тепер може об’єднати дві справи.

«Це дасть можливість слідчим СБУ об’єднати провадження і вести досудове розслідування з моменту планування до фактичного закінчення», — пояснили в МВС.

Раніше адвокат активістки Євгенія Закревська заявила, що замовники вбивства Гандзюк можуть уникнути покарання, якщо до суду передадуть розслідування поліції і не об’єднають справу з матеріалами СБУ.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. На неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні, неофіційно говорять, що у неї відірвався тромб.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.