У Британії почали продаж марихуани в медичних цілях. Цьому посприяли двоє підлітків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Великій Британії почали продавати марихуану як лікарський засіб, повідомляє ВВС.

Пацієнти зможуть отримувати канабіс тільки за рецептом. У міністерстві внутрішніх справ Британії зазначили, що старт офіційного продажу медикаментів на основі канабісу не призведе до легалізації побутового вживання марихуани.

Крім того, перелік захворювань, для лікування яких будуть призначати канабіс, буде строго обмеженим. Національна служба охорони здоровʼя Великої Британії підкреслила, що канабіс будуть призначати тільки в разі якщо є чіткі дані про його користь, а інші варіанти лікування вичерпані».

Лікування канабісом призначатимуть дітям з тяжкою формою епілепсії, дорослим з блювотою і нудотою після хіміотерапії, а також тим, хто страждає мʼязовими розладами через розсіяний склероз.

Легалізації медичного використання марихуани сприяли сімʼї двох 13-річних підлітків, Біллі Келдвела і Альфі Дінглі. Хлопчики страждають тяжкою епілепсією. Батьки Келдвела возили дітей в Нідерланди, де марихуана дозволена, і заявили, що стан дитини значно покращився.

З 17 жовтня в Канаді повнолітні можуть легально купувати марихуану для особистого користування. Законодавчі зміни набули чинності у всіх провінціях та на територіях країни. До легалізації коноплі влада готувалася кілька років. У країні посилили покарання за керування автомобілем під дією наркотиків, а правоохоронці отримали нові точні пристрої, які показують вміст канабіноїдів у крові водіїв.