Аварія з єдиним авіаносцем Росії: «Адмірал Кузнєцов» постраждав під час ремонту

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Аварія з єдиним авіаносцем Росії: «Адмірал Кузнєцов» постраждав під час ремонту

Lev Fedoseyev \ TASS via Getty Images

Єдиний російський важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов» отримав пошкодження в результаті інциденту з плавучим доком, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на джерело.

«За попередніми даними, на палубу корабля впав кран. Протягом дня фахівці оцінять, якої шкоди завдано», — сказав співрозмовник агентства.

Фахівці оцінюють, чи можна підняти затонулий плавучий док — один із найбільших у світі.

За даними ТАСС, кран, що впав із затонулого плавдока, пошкодив корпус і злітну палубу авіаносця «Адмірал Кузнєцов». Джерело агентства в оборонно-промисловому комплексі повідомило, що водолази протягом дня оглянуть забортну частину корпусу корабля.

Причиною затоплення дока стали перебої з електрикою, повідомили РІА Новини на 82-му судноремонтному заводі, де сталася НП. Через стрибок у енергопостачанні перестали працювати насоси, і цистерни дока заповнилися водою. У підсумку ПД-50 швидко пішов на дно.

Губернатор Мурманської області Марина Ковтун повідомила, що під час аварії зник один працівник, його досі не знайшли. Постраждали чотири особи, двоє з них знаходяться в реанімації.

Найбільший в Росії плавучий док ПД-50 затонув у ніч на 30 жовтня на 82-му судноремонтному заводі в Росляково (мікрорайон Мурманська). Аварія сталася при виході з доку важкого авіаносного крейсера «Адмірал Кузнєцов», який там ремонтували. Місцеві ЗМІ повідомляли, що під час інциденту впали два баштові крани.