Вночі: у Росії затонув найбільший у світі плавучий док, «Реал» звільнив тренера після поразки від «Барселони», а Трамп відправляє на кордон із Мексикою понад 5 тисяч військових

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: у Росії затонув найбільший у світі плавучий док, «Реал» звільнив тренера після поразки від «Барселони», а Трамп відправляє на кордон із Мексикою понад 5 тисяч військових

Facebook / Constantine Levoshko

У Росії затонув найбільший у світі плавучий док

Найбільший у Росії плавучий док ПД-50 затонув у ніч на 30 жовтня під Мурманськом під час виходу з нього важкого авіаносного крейсера «Адмірал Кузнєцов» — єдиного авіаносця Військово-морських сил РФ. Інцидент стався на 82-му судноремонтному заводі під час ремонту корабля. За попередньою інформацією, авіаносець ушкоджень не отримав, його відбуксирували на інший суднобудівний завод. Постраждали чотири людини: двох лікарі відпустили додому, ще двоє перебувають у реанімації. ПД-50 був найбільшим у світі плавдоком і єдиним, здатним прийняти на ремонт «Адмірала Кузнєцова».

«Реал» звільнив тренера після розгромної поразки від «Барселони»

Мадридський «Реал» звільнив Юлена Лопетегі з посади головного тренера. Рада директорів клубу вважає поточні результати «Реала» невідповідними рівню футболістів, серед яких одразу восьмеро претендують на «Золотий м’яч» — найвищу індивідуальну нагороду в футболі. Виконувачем обов’язків головного тренера стане Сантьяго Соларі. Після 10 турів чемпіонату Іспанії з футболу «Реал» посідає 10 місце з 14 очками. 28 жовтня команда програла своєму принциповому супернику «Барселоні» з рахунком 5:1.

США відправляє на кордон з Мексикою понад 5 тисяч військових, щоб зупинити караван мігрантів

США відправляють 5 200 військовослужбовців, щоб закрити кордон з Мексикою від масового проникнення в країну мігрантів. За словами глави Північного командування США, деякі солдати будуть озброєні. Проте війська не виконуватимуть поліцейських функцій, натомість забезпечуватимуть підтримку прикордонних підрозділів — зокрема, у будівництві барикад та відеоспостереженні за кордоном. 800 військовослужбовців уже відправили на кордон між Мексикою і Техасом, а інших — до кордонів у Каліфорнії та Арізоні.

У Стамбулі відкрили найбільший аеропорт Європи

У турецькому Стамбулі відкрили найбільший аеропорт Європи. Летовище зможе обслуговувати 90 мільйонів пасажирів щорічно. До 2028 року цю цифру планують збільшити до 200 мільйонів, що майже удвічі переважає кількість пасажирів, які здатен зараз прийняти найбільший у світі міжнародний аеропорт Гартфілд-Джексон в американському місті Атланта, штат Джорджія. Аеропорт Стамбула розташований за 50 кілометрів від центру міста, він зможе приймати рейси на повну потужність на початку 2019 року. Місцеві ЗМІ оцінюють вартість проекту, проти якого виступали місцеві жителі та захисники навколишнього середовища, у близько $12 млрд.

Суд виніс офіційні звинувачення підозрюваному в надсиланні бомб у США

У США винесли офіційні звинувачення Сесару Сайоку — підозрюваному в відправленні посилок з бомбами. Його звинувачують за 5 статтями, у тому числі за перевезення вибухонебезпечних речовин, незаконну відправку вибухонебезпечних речовин поштою, погрозу на адресу колишнього президента та інших осіб, загрозу системам звʼязку і нападу на колишніх і чинних федеральних службовців. Сайоку загрожує до 48 років позбавлення волі.