Мера Труханова продовжать судити в Одесі. Його справу відмовилися переносити на розгляд до Києва

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:
Мера Труханова продовжать судити в Одесі. Його справу відмовилися переносити на розгляд до Києва

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Верховний суд відмовився переносити розгляд справи мера Одеси Геннадія Труханова до Києва. Про це tһеБабелю повідомив адвокат Труханова Олександр Лисак.

«Сьогодні було засідання Верховного Суду, розглядали клопотання прокурорів про перенесення розгляду справи до Соломʼянського суду. У задоволенні клопотання відмовлено», — повідомив Лисак.

За його словами, справу розглядатиме Малиновський райсуд Одеси, до якого прокурори передали обвинувальний акт у справі Труханова.

«Засідання відбудеться 26 жовтня о 14:00», — додав Лисак.

Перенести суд по Труханову з Одеси до Києва просила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. У САП побоювалися, що Труханов спробує впливати на суд в Одесі.

У чому звинувачують Труханова?

Йдеться про махінації при покупці будівлі збанкрутілого заводу «Краян» у 2016 році. НАБУ і САП вважають, що Одеська міська рада купила будівлю за навмисно завищеною ціною, і через це 185 млн грн міських коштів були розкрадені.

У цій справі вже вручили обвинувальні акти Труханову, одному з його заступників, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради; директору департаменту комунальної власності міськради і його заступникові; директору приватної компанії, що брала участь у продажу, представнику цієї компанії і оцінювачу.

Їх звинувачують у привласненні, розтраті або заволодінні майном при зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Чиновникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.