САП попросила Верховний суд, щоб Труханова судили не в Одесі

Дата:
САП попросила Верховний суд, щоб Труханова судили не в Одесі

Facebook / Геннадий Труханов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Верховний суд змінити підсудність справи проти мера Одеси Геннадія Труханова, йдеться у відповіді САП на запит theБабеля.

Якщо Верховний суд задовільнить клопотання САП, справу заберуть з Малиновського районного суду Одеси, до якого передали обвинувальній акт, і передадуть до іншого.

Співрозмовники theБабеля в САП побоюються, що Труханов спробує впливати на суд в Одесі.

Це справа про покупку будівлі збанкрутілого заводу «Краян» у 2016 році. НАБУ і САП вважають, що Одеська міська рада купила будівлю за умисно завищеною ціною, через це 185 млн грн міських коштів були розкрадені. У цій справі вже вручили обвинувальні акти Труханову, одному з його заступників, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради; директору департаменту комунальної власності міськради та його заступнику; директору приватної компанії, яка брала участь у продажу, представнику цієї компанії та оцінювачу.

Їх звинувачують у привласненні, розтраті або заволодінні майном при зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Чиновникам загрожує від 7 до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.