Вночі: названа ймовірна причина аварії ракети «Союз», у Вашингтоні скасували смертну кару, а картину Бенксі все ж купили після її самознищення

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На ракеті «Союз» виявили несправний клапан

YouTube / NASA

Аварію першого ступеня ракети «Союз-ФГ» після запуску спровокувала несправність дренажно-запобіжного клапана бака окислювача. Хоча перед стартом він пройшов усі стадії перевірки. Після заправки баків ракети через цей клапан скидається надлишок кисню. «За кілька хвилин до пуску його закривають. Він повинен був відкритися після відділення бічного блоку для його відведення від центрального, але цього не сталося», — сказало джерело, знайоме з розслідуванням.

Верховний суд Вашингтону скасував смертну кару

Activedia / Pixabay

Верховний суд Вашингтону скасував смертну кару на території штату. Досі на найвищу міру покарання в регіоні було накладено мораторій. Уже винесені смертні вироки замінять на довічне ув’язнення. Вашингтон став 20 штатом, на території якого не діє найвища міра покарання. В останні роки кількість винесених смертних вироків значно скоротилася. Однак смертна кара діє в 30 штатах США, а також передбачена федеральним законодавством.

Покупець картини Бенксі залишила угоду чинною після знищення принта

Instagram / Banksy

Після самознищення картини «Дівчинка з кулею» британського вуличного художника Бенксі її все ж придбали на аукціоні за $1,4 млн. Покупець вирішила не відмовлятися від витвору мистецтва, а зіпсованій картині дали нове імʼя: «Любов у смітнику». Аукціонний будинок Sothebyʼs заявив, що вперше продали живий перформанс.

Amazon відмовився від сексистського штучного інтелекту

Wikipedia

Найбільший у світі онлайн-рітейлер Amazon відмовився від програми, яка використала штучний інтелект (ШІ) для відбору потенційних працівників з великого списку претендентів за їхніми резюме. Вона віддавала перевагу чоловікам та ігнорувала жінок. Програму ШІ для підбору кадрів в Amazon почали застосовувати в 2014 році. Але до 2015 року фахівцям компанії стало очевидно, що вона відбирає переважно резюме чоловіків. Пояснювалося це тим, що ШІ був налаштований на відбір з урахуванням усього обсягу даних щодо кадрового складу компанії за останні десять років. А за цей період більшість заяв про влаштування на роботу надходила саме від чоловіків. Тому програма, як пояснюють фахівці, зробила висновок: кандидати-чоловіки кращі.

Репер Каньє Вест зустрівся з Трампом

Американський репер Каньє Вест, який є прихильником чинного глави США, зустрівся з ним у Білому домі. Під час візиту до Овального кабінету виконавець одягнув червону кепку з передвиборчим лозунгом Трампа «Зробимо Америку знову великою». Музикант заявив, що ця кепка надає йому сил. «Коли я надіваю цю кепку, відчуваю себе Суперменом», — сказав Вест. Репер заявив, що любить президента США та обійняв його. Трамп потиснув руку Весту і сказав, що він є «особливим хлопцем».