Бенксі знищив принт своєї картини, яку продали за мільйон фунтів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Бенксі знищив принт своєї картини, яку продали за мільйон фунтів

Instagram / Banksy

Британський вуличний художник Бенксі знищив принт своєї картини «Дівчинка з кулею» відразу після того, як його продали на аукціоні Southeby`s 5 жовтня, повідомляє AVclub.

Принт знаменитої картини найдорожчого художника Великобританії продали за 1 мільйон фунтів (близько 36,8 млн грн). Як тільки лот пішов з аукціону, в рамці картини спрацював шредер, він затягнув полотно і порізав його на тонкі смужки. Видання вважає, що Бенксі зробив це заради сміху, щоб «потролити» публіку.

Однак у поціновувачів сучасного мистецтва вже зʼявилася версія, що після цього вартість порізаної картини може зрости в рази, чим скористається Southeby`s.

Крім графіті на соціальну тему, Бенксі знаменитий тим, що за всі роки роботи нікому так і не вдалося визначити, хто він. Найбільш поширені дві версії. За першою, справжнє імʼя артиста Робін Каннінгем — так стверджують вчені з Лондонського університету королеви Марії. За другою, під псевдонімом Бенксі ховається Роберт дель Найя — засновник і один з головних учасників групи Massive Attack.