Активісти: У Білогірську в анексованому Криму проходять обшуки

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Активісти: У Білогірську в анексованому Криму проходять обшуки

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Російські силовики проводять обшуки у кримському місті Білогірськ. Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на місцевих активістів.

Як розповів учасник одиночних пікетів на півострові Емір-Усеін Ельдар, обшук проходить у власника будівлі, який здає приміщення дорожникам компанії «Вад» (будує трасу «Тавриди», що сполучає Керч, Сімферополь і Севастополь). За даними активіста, обшук проводиться «у звʼязку з нелегальними мігрантами».

Кримськотатарський активіст Заїр Смедля написав у соцмережі, що обшук проводять у Аліма Кроша за адресою: вул. Індустріальна, 15, біля «КрымОпт».

У російських силових відомствах поки не коментують цю інформацію.

У серпні аналітики «Кримської правозахисної групи» заявили, що Російська Федерація порушує права українців, які відмовилися або не змогли отримати російський паспорт на анексованому півострові. У дослідженні наголошується, що російська влада штрафує та/або депортує таких місцевих мешканців як мігрантів, які порушили терміни перебування в Криму.

До речі, п’ятеро правозахисників з організації «Дім прав людини», які представляють Україну, Азербайджан, Казахстан і Білорусь, з 14 по 18 вересня перебували в окупованому Росією Криму. Двоє з учасників місії розповіли theБабелю, що почули та побачили на півострові.