У Київраді облили зеленкою та закидали яйцями депутата Гусовського. У нього опік рогівки, поліція відкрила два провадження

Автори:
Олег Панфілович, Анастасія Котова
Дата:
У Київраді облили зеленкою та закидали яйцями депутата Гусовського. У нього опік рогівки, поліція відкрила два провадження

Facebook / Партія «Національний Корпус»

У міській раді Києва невідомі облили зеленкою та закидали яйцями депутата Сергія Гусовського.

Відео інциденту опублікували на сторінці «Національного корпусу» в Facebook. Як повідомляє «Громадьске», чоловіки, які облили зеленкою депутата, не представилися. Вони намагалися потрапити в залу засідань міськради.

«Українські Новини» повідомляють, що факт нападу на депутата підтвердив і мер Києва Віталій Кличко. Через це засідання міськради перенесли на 14:00, а сам Гусовський госпіталізований. За словами мера, зеленка потрапила в очі потерпілому.

Депутат Київради Леонід Антоненко повідомив у Facebook, що Гусовський перебуває у лікарні з опіком рогівки першого ступеня. За його словами, нападали бойовики Нацкорпусу — через позицію Гусовського проти забудови Поштової площі і за створення там Музею.

Як повідомляє поліція Києва, встановлено, що між групою осіб та Гусовським виник конфлікт, через що чоловіки облили його зеленкою. У результаті до управління поліції доставили 19 осіб. Слідчі поліції відкрили два кримінальні виробництва: по ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Фракція «Самопоміч» у Київраді розпустилася 11 вересня після виключення її голови Сергія Гусовського та ще кількох депутатів з партії. Їх звинуватили в «продажному» голосуванні за виділення земельної ділянки одному з членів фракції — Роману Марченку. Гусовський пояснив своє виключення «наближенням президентських виборів та небажанням виконувати вказівки зверху».