У Київраді знову створили фракцію «Самопоміч». У складі — два депутати

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Київраді знову створили фракцію «Самопоміч». У складі — два депутати

Facebook / Об'єднання "Самопоміч"

У Київській міській раді знову створили фракцію «Обʼєднання «Самопоміч». Про це 27 вересня на засіданні повідомив секретар міськради Володимир Прокопів.

«До президії надійшла заява київської міської організації «Обʼєднання «Самопоміч». Оголошується про створення фракції «Самопоміч» у складі двох депутатів Київської міської ради, а саме Наталії Манойленко і Дмитра Стрижова», — сказав секретар.

Зараз у фракції в 11 разів менше депутатів, ніж було до розпуску [22 депутата]. Очолила нове обʼєднання Манойленко.

Наталія Манойленко і Дмитро Стрижов.

Facebook / Об'єднання "Самопоміч"

Фракція «Самопоміч» розпустилася зі скандалом 11 вересня. Причиною стало виключення її голови Сергія Гусовського та ще кількох депутатів з партії «Самопоміч». Їх звинуватили в «продажному» голосуванні за виділення земельної ділянки одному з членів фракції — Роману Марченку.

Гусовський пояснив своє виключення «наближенням президентських виборів та небажанням виконувати вказівки зверху».

Глава партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий розпуск фракції схвалив. У своєму Facebook він написав, що це «боляче, але це правильно».«Депутати Київради взяли участь в невеликому епізоді великої корупційної схеми. Київська фракція «Самопоміч» розпущена. Якщо ми хочемо іншу, нову Україну, у нас немає іншого вибору, як позбавлятися від найменших ознак недобропорядності», — заявив Садовий.

Після розпуску фракції члени «Самопомочі» в Київраді обʼєдналися в депутатську групу «Київська команда». Туди увійшли 17 осіб на чолі з Гусовським, якого звинувачували в корупції .