Макрон сфотографувався з напівголими злочинцями, один з яких показав середній палець

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Президент Франції Емманюель Макрон під час своєї поїздки на острів Сен-Мартен у Карибському морі сфотографувався з жителями острова, які нещодавно вийшли з вʼязниці, де відбували покарання за різні злочини, зокрема тяжкі. Про це повідомляє AFP.

На одному з кадрів президент Франції позує, обійнявшись з напівголим хлопцем, який показував на камеру середній палець. На іншому фото Макрон обійняв його.

Під час візиту Макрон спонтанно відвідав будинок молодої людини в білій майці на фото, який нещодавно відсидів за пограбування. Президент попросив його завʼязувати зі злочинністю і сфотографувався з ним і його другом.

AFP

Багато користувачів соцмереж обурилися, побачивши фотографії з Сен-Мартена. На їх думку, подібна поведінка є неприйнятною і принизливою для президента. Деякі навіть засумнівалися в адекватності Макрона.

«Майже нічого не залишилося. Лише клапті гідності, які губляться в ніч вульгарності. Костюм президента став занадто широким», — пишуть користувачі.

Лідер ультраправих і суперниця Макрона на президентських виборах 2017 року Марін Ле Пен розкритикувала його, назвавши цю фотосесію «непробачною».

«Причини, чому я боровся, щоб обрали мене, а не Марін Ле Пен, полягає в тому, що я тут, тому що люблю всіх дітей нашої республіки, нехай навіть в минулому вони мали неприємності», — заявив Макрон.

Захищаючи молодих людей, французький президент зазначив, що після фотосесії вони привели до нього дівчинку з інвалідністю. «Вони зробили це, тому що я проявив до них довіру, я висловив їм повагу. Це наша республіка», — зазначив французький президент.

Макрон відвідав острови, які постраждали від ураганів у Карибському басейні, щоб провести час з місцевими жителями і закликати до швидкої реконструкції постраждалих районів.