Лідеру ультраправих Франції Марін Ле Пен призначили психіатричну експертизу. Вона публікувала в Twitter фотографії страт ІДІЛ

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Лідеру ультраправих Франції Марін Ле Пен призначили психіатричну експертизу. Вона публікувала в Twitter фотографії страт ІДІЛ

Twitter / Marine Le Pen

Суд французького міста Нантер зобовʼязав лідера партії «Національне обʼєднання» Марін Ле Пен пройти психіатричну експертизу. Про це політик повідомила на своїй сторінці в Twitter.

Рішення прийняте у звʼязку зі справою про розміщення на її сторінці в соцмережі Twitter фотографій страт, які здійснювали бойовики терористичної організації «Ісламська держава».

«Я думала, що маю право на все. Але ні! За засудження жахів ІДІЛ в твітах «правосуддя» призначає мені психіатричну експертизу! Як далеко вони підуть?» — написала Ле Пен і доповнила пост обуреним смайликом.

Вона також додала копії постанови суду та зазначила, що «це галюцинація, і цей режим починає мене лякати».

У публікаціях Ле Пен суд вбачає «поширення повідомлення насильницького характеру», яке доступне в тому числі й неповнолітнім.

Розслідування повʼязане з трьома фотографіями страт, які Ле Пен публікувала в соцмережі Twitter в 2015 році, включаючи обезголовлення американського журналіста Джеймса Фоулі. У листопаді 2017року через це з Ле Пен зняли депутатську недоторканність.

Марін Ле Пен — французький політик, з 16 січня 2011 року лідер політичної партії «Національний фронт», яку до цього протягом 38 років очолював її батько, французький націоналіст Жан-Марі Ле Пен.

Була кандидатом на пост президента Франції на виборах 2012 року (третє місце в першому турі) і 2017 року. У другому турі виборів 7 травня поступилася Емманюелю Макрону, набравши 33,9% голосів виборців.

З 18 червня 2017 року депутат французького парламенту (національних зборів Франції) від виборчого округу департаменту Па-де-Кале.

Ле Пен відома своєю підтримкою і дружбою з президентом Росії Володимиром Путіним, засуджує військову кампанію НАТО та країн Європейського союзу в Сирії, виступає за вихід Франції з Північноатлантичного альянсу, за поглиблення співпраці з Росією і проти «демонізації Росії країнами Євросоюзу з подачі США».