Падіння Іл-20 біля Сирії: Росія порушила кримінальну справу через збитий літак. Названі імена загиблих російських військових

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу через падіння військового літака Іл-20 над Середземним морем біля Сирії. Про це повідомляється на сайті російського відомства.

«На місці події спільно з представниками Міноборони РФ працюють слідчі і криміналісти СК Росії. Встановлюються всі обставини і причини події», — відзначають у комітеті.

Російський телеканал «РЕН ТВ» опублікував імена військовослужбовців, які загинули під час катастрофи літака. У списку 14 імен: Сергій Гаврютін, Костянтин Назаров, Олександр Вечернін, Тимофій Баранов, Павло Ткаченко, Олександр Бурлака, Григорій Зіновʼєв, Денис Гордов, Роман Долматов, Віктор Квасенков, Олексій Седунов, Володимир Яковлєв, Олексій Арзуманов і Андрій Сергієнко.

У ніч на 18 вересня російський літак-розвідник Іл-20 з 14 членами екіпажу на борту зник над східною частиною Середземного моря, в 35 кілометрах від сирійського узбережжя. Пізніше зʼясувалося, що його збили сирійські війська ППО. Міноборони Росії заявило, що аварія сталася з вини Ізраїлю.

Збройні сили Ізраїлю поклали відповідальність за катастрофу Іл-20 на армію сирійського диктатора Башара Асада. За твердженням ізраїльтян, Іл-20 збили через зайве і нескоординоване застосування ракетних комплексів протиповітряної оборони, а ракету, що збила літак, запустили вже після того, як літаки Військово-повітряних сил Ізраїлю залишили повітряний простір Сирії.

Президент Росії Володимир Путін назвав падіння літака «ланцюгом трагічних випадкових обставин». Він також закликав не порівнювати цю подію з падінням російського літака у 2015 році, збитого турецьким винищувачем. Тоді, на думку Путіна, турецькі військові діяли свідомо.