Росія і Туреччина створять демілітаризовану зону в сирійському Ідлібі. І самі будуть її контролювати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Росія і Туреччина створять демілітаризовану зону в сирійському Ідлібі. І самі будуть її контролювати

Пресслужба президента російської федерації

Президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Ердоган домовилися створити до 15 жовтня демілітаризовану зону на лінії зіткнення урядових військ Сирії та озброєної опозиції. Про це повідомляє ТАСС.

Глибина зони складе близько 15—20 км Звідти виведуть всіх учасників бойових дій, а саму зону контролюватимуть пересувні патрульні групи турецьких підрозділів та підрозділів російської військової поліції. До 10 жовтня із зони виведуть важке озброєння, танки, реактивні системи залпового вогню і міномети.

9 вересня урядові війська президента Сирії Башара Асада і російські військові знову завдали ударів з повітря по півдню провінції Ідліб, на наступний день після найпотужніших ударів за останній місяць. Сирійські військові скидали на населені пункти бочки з вибухівкою. В результаті загинула одна дитина. Війська Асада заперечують застосування бочок з вибухівкою. Крім авіаударів, здійснювалися ракетні і артилерійські обстріли.

У відповідь на атаки режиму на мирне населення сирійська опозиція завдала ракетного удару по позиціях військ Асада.

Пізніше президенти Росії Володимир Путін, Туреччини Реджеп Ердоган і Ірану Хасан Роухани провели в Тегерані саміт, на якому обговорювали ситуацію в Ідлібі.