У Казахстані судять українського журналіста Гороховського. Інформатор, який «здав» його поліції, зізнався, що ніколи про журналіста не чув

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Казахстані судять українського журналіста Гороховського. Інформатор, який «здав» його поліції, зізнався, що ніколи про журналіста не чув

Facebook / Александр Гороховский

В Уральську (Казахстан) розпочався судовий процес над українським журналістом Олександром Гороховським, якого звинуватили в незаконній трудової діяльності на території країни. Про це пише «Радіо Свобода».

Гороховський на судовому засіданні повідомив, що приїхав в Казахстан для обміну досвідом на запрошення журналістів газети «Уральская неделя». За його словами, це був приватний візит, оскільки сама зустріч проходила у форматі вільного спілкування. Також він не мав отримати жодної фінансової винагороди.

У суді виступив і Талгат Катауов. Його поліція називає джерелом, яке повідомило силовикам про те, що в одному з уральських готелів проходить «семінар по Україні».

За словами Катауова, він нічого поліції не повідомляв, нічого не знав про «семінар», а про Олександра Гороховського ніколи не чув.

Про затримання Олександра Гороховського, головного редактора проекту «Без брехні. Фактчек політичної риторики» і автора практичного посібника з фактчекингу, стало відомо 16 вересня. Журналіст повинен був провести тренінг з фактчекингу в Уральську разом з головним редактором незалежного тижневика Казахстану «Уральская неделя» Лукпаном Ахмедьяровим.