В «ДНР» заявили, що Захарченка підірвали «за сприяння західних спецслужб»

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
В «ДНР» заявили, що Захарченка підірвали «за сприяння західних спецслужб»

facebook.com

Вбивство голови так званої «ДНР» Олександра Захарченка вчинили за підтримки західних спецслужб. Таку заяву зробив журналістам «в.о. голови ДНР» Денис Пушилін, — пишуть «РИА Новости».

«Виявлено високі технології, які не застосовуються СБУ. Це дає розуміння, що даний теракт здійснений за сприяння західних спецслужб», — йдеться в заяві бойовиків.

Пушилін заявив, що «правоохоронці ДНР» уже встановили підозрюваних.

Так званого голову «ДНР» Олександра Захарченка підірвали 31 серпня в центрі окупованого Донецька, у ресторані «Сепар». Також загинув його охоронець, ще 12 людей постраждали, включно з «міністром доходів і зборів ДНР» Олександром Тимофєєвим («Ташкентом»).

Служба безпеки України вважає, що Захарченка вбили в результаті внутрішніх кримінальних конфліктів в «ДНР» або через втручання спецслужб РФ. Бойовики назвали подію терактом і звинуватили в нападі українських диверсантів.

На засіданні Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Росія запропонувала здійснити міжнародне розслідування вбивства ватажка самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександра Захарченка. Про це повідомив представник РФ в ТКГ Борис Гризлов.

Захарченка ховали в закритій труні, його тіла ніхто не бачив.