У центрі окупованого Донецька вбито голову «ДНР» Захарченка

Автор:
Євген Спірін
Дата:
У центрі окупованого Донецька вбито голову «ДНР» Захарченка

У центрі окупованого Донецька підірвали так званого голову «ДНР» Олександра Захарченка. Від травм він помер. Ще троє людей поранені.

Захарченка підірвали у кафе «Сєпар» на вулиці Пушкіна, неподалік від того місця, де знаходилась його резиденція.

Скріншот карти місця вибуху на бульварі Пушкіна у Донецьку

Загибель Захарченка підтверджує з посиланням на власні джерела російське інформагентство Интерфакс, також додаючи, що внаслідок вибуху поранення дістав так званий міністр податків і доходів «ДНР» Олександр Тимофеєв.

Джерела «Нової газети» в оточенні Захарченка підтвердили hromadske.ua загибель лідера бойовиків «ДНР». Крім того, за словами джерел, поранення дістали двоє його охоронців, а вибухівка в ресторані була замаскована під освітлювальне обладнання.

Згодом Интерфакс з посиланням на власні джерела повідомив про затримання бойовиками підозрюваних у вбивстві Захарченка. Затримання відбулося на проспекті Богдана Хмельницького, рух по вулиці при цьому було перекрито. «Затримано кілька людей, українські диверсанти і повʼязані з ними особи. Підозрюваних затримали в автомобілі», — цитує агентство слова свого співрозмовника.

Пізніше загибель Захарченка внаслідок вибуху в центрі Донецька підтвердили в його «адміністрації». На даний момент повідомляється про перекриття вʼїздів і виїздів з Донецька.

Інформацію про вбивство Захарченка підтверджують і в СБУ, вважаючи, що це сталось внаслідок внутрішніх кримінальних конфліктів або внаслідок втручання спецслужб РФ. Крім цього, речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі Громадському не підтвердила інформацію про затримання в окупованому Донецьку «українських диверсантів».