Reuters: Пол Манафорт на суді визнав себе винним за двома пунктами звинувачення з 18

Дата:
Reuters: Пол Манафорт на суді визнав себе винним за двома пунктами звинувачення з 18

Колишній голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт визнав себе винним за двома кримінальними пунктами з 18 у розслідуванні спеціального прокурора Роберта Мюллера. Як повідомляє Reuters, про це йдеться в судових документах.

Манафорт визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення у змові проти Сполучених Штатів і за одним пунктом обвинувачення у змові з метою перешкодити правосуддю.

Напередодні адвокати Манафорта заявили, що ведуть переговори з прокурорами про можливість визнання провини їх підзахисним. Вони обговорюють, які звинувачення визнає Манафорт і скільки часу проведе у вʼязниці.

Захист пішов на такий крок, щоб уникнути другого суду над ним, який повинен початися в цьому місяці. Завдяки угоді Манафорт зможе уникнути конфіскації нерухомості і блокування банківських рахунків.

До речі, суд присяжних визнав Манафорта винним за вісьмома пунктами звинувачення. П’ять з них стосуються ухилення від податків, один — недекларування іноземних банківських рахунків, ще два — банківського шахрайства. Якщо суддя погодиться з висновками присяжних, Манафорту загрожує до 80 років вʼязниці.