Головне за ніч: суд присяжних виніс Манафорту вирок, Ердоган пообіцяв поговорити з Путіним, а в Аргентині спалили «російський» кокаїн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: суд присяжних виніс Манафорту вирок, Ердоган пообіцяв поговорити з Путіним, а в Аргентині спалили «російський» кокаїн

flickr.com

Суд присяжних визнав Манафорта винним

reuters.com

Суд присяжних визнав колишнього главу передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта винним за вісьмома пунктами звинувачення з 18. При цьому присяжні не змогли ухвалити рішення по інших 10 пунктах обвинувачення. Суддя оголосив процес стосовно них таким, що не відбувся, й відклав до 29 серпня розгляд питання про те, як продовжувати процес далі.

П’ять із восьми обвинувачень стосуються ухилення від податків, одне — недекларування іноземних банківських рахунків. Ще два пункти – по банківському шахрайству. Якщо суддя погодиться із висновками присяжних, Манафорту загрожує до 80 років вʼязниці.

Ердоган пообіцяв поговорити з Путіним про українських політв’язнів

wikimedia.org

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва надати йому список українських в’язнів, які перебувають у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв «говорити з Путіним». За словами Джемілєва, кілька днів тому Міністерство закордонних справ Туреччини запросило повний список політв’язнів.

Держдеп США закликав Росію негайно звільнити Сенцова

glavcom.ua

Державний департамент США знову закликав Росію негайно звільнити українця Олега Сенцова, засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму. США глибоко занепокоєні погіршенням здоровʼя ув’язненого — режисер голодує понад 100 днів. У заяві наголошується, що Вашингтон «стурбований у звʼязку з можливою смертю невинної людини в російській вʼязниці».

Facebook видалив 652 сторінки, пов’язані з РФ та Іраном

socialmediadna.nl

Facebook видалив сотні сторінок, груп і облікових записів, повʼязаних з Росією та Іраном, в рамках боротьби з поширенням недостовірної інформації. У компанії уточнили, що іранські і російські акаунти не були пов’язані між собою, проте використовували схожу тактику, яка створювала мережі облікових записів, аби вводити інших користувачів в оману.

Усього компанія видалила 652 аккаунти в соціальних мережах Facebook і Instagram, які працювали для аудиторії Латинської Америки, США та країн Ближнього Сходу.

В Аргентині спалили кокаїн, виявлений в одному з будинків посольства Росії

twitter.com

Правоохоронні органи Аргентини спалили кокаїн, який знайшли в одному з будинків посольства Росії в Буенос-Айресі. Наркотики знищили в крематорії в присутності міністра безпеки країни Патрісії Буллріч і посла РФ Дмитра Феоктистова.

За словами Буллріч, завдяки спільним діям, в тому числі по заміні кокаїну борошном і відстеженню поставки, вдалося «викрити всю злочинну ланку як в Аргентині, так і в Росії».

В дипустанові знайшли майже 400 кг наркотиків, що спровокувало міжнародний скандал. Розслідування злочину тривало понад рік. В результаті спецоперації викрили шістьох підозрюваних. Так, у Росії заарештували трьох осіб, в тому числі колишнього співробітника посольства РФ. В Аргентині затримали двох, включно із співробітником поліції. Ще одного підозрюваного — бізнесмена Андрія Ковальчука — затримали в Німеччині та екстрадували в Росію. Саме його слідство вважає організатором схеми поставки кокаїну з Аргентини в РФ.