У справі Януковича зʼявився новий адвокат. Він попросив ще три місяці, щоб ознайомитися з матеріалами справи

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У справі Януковича зʼявився новий адвокат. Він попросив ще три місяці, щоб ознайомитися з матеріалами справи

Wikimedia Commons

Сьогодні Оболонський районний суд Києва продовжує розглядати справу про держзраду колишнього президента Віктора Януковича. На засідання прийшов адвокат Олександр Горошинський та заявив, що він став новим захисником підсудного. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами юриста, 10 вересня Янукович підписав договір про надання правової допомоги з адвокатським обʼєднанням «Горо лігал», яке очолює сам Горошинський.

«Захисники адвокатського обʼєднання Aver Lex фактично подали заяву про вихід з цієї справи, оскільки клієнт доручив їм представляти його інтереси в міжнародних інстанціях. Крім того, захисники публічно заявили, що на них чинився тиск з боку Генеральної прокуратури та генерального прокурора», — сказав він.

Горошинський попросив суд дати йому три місяці, щоб він вивчив матеріали справи і підготувався до судових дебатів.

«Ми не готові до судових дебатів, оскільки я не вивчив матеріали справи», — зазначив новий адвокат і заявив, що у нього є докази, які «спростовують висунуте Віктору Януковичу обвинувачення».

Віктора Януковича звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, пособництво у веденні агресивної війни і пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Суд розглядає цю справу з кінця червня 2017 року. Янукович кілька разів змінював приватних і державних адвокатів, затягуючи судовий процес. У серпні 2018 року Оболонський районний суд Києва перейшов до стадії дебатів, прокурор вже зачитав промову, після чого засідання перенесли на місяць. Сьогодні, 13 вересня, в рамках судових дебатів планувався виступ сторони захисту. Після нього судді повинні піти до нарадчої кімнати та винести вирок Януковичу.

Прокуратура просить засудити Януковича до 15 років в’язниці та стягнути з нього 98 561 гривень процесуальних витрат за судові експертизи.