Прокурори вимагають для Януковича 15 років вʼязниці і 98 тисяч гривень. Дебати продовжаться в середині вересня

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Прокурори вимагають для Януковича 15 років вʼязниці і 98 тисяч гривень. Дебати продовжаться в середині вересня

espreso.tv

Оболонський районний суд Києва продовжить дебати у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича 13 вересня. Про це заявив головуючий суддя Владислав Девʼятко, передає кореспондент «Бабеля».

Резервними датами для дебатів захисту Девʼятко визначив 17—18 вересня.

Сьогоднішнє засідання не обійшлося без скандалу. Адвокати Януковича з компанії Aver Lex влаштували бійку з поліцією та охороною в будівлі суду. Причиною сутички стало те, що адвокати виступили проти участі в суді державного адвоката Юрія Рябовола.

Адвокат Віталій Сердюк заявив, що Янукович відмовився від послуг госадвоката Юрія Рябовола. Екс-президент пояснив рішення тим, що адвокат не приїхав до Ростова, щоб обговорити з ним лінію захисту. Він заборонив Рябоволу представляти свої інтереси.

Заперечення переросли в бійку, але захисників екс-президента все ж пустили до залу.

У своєму виступі прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко заявив, що вимагає призначити Януковичу Віктору Федоровичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Крім того, прокуратура просить суд стягнути з Януковича 98 561 гривень процесуальних витрат за судові експертизи.

У свою чергу держзахистник Юрій Рябовол заявив, що не встиг ознайомитись з усіма матеріалами справи. Він сказав, що вивчив тільки 28 із 75 томів справи і попросив відкласти дебати на 3 місяці. Суд вирішив, що захисту підсудного вистачить 30 діб для підготовки до дебатів.

Януковича звинувачують по трьох статтях КК: державна зрада, пособництво у веденні агресивної війни і пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.