Адвокати Януковича влаштували штовханину з поліцією перед засіданням суду. Дебати почалися з запізненням

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Адвокати Януковича влаштували штовханину з поліцією перед засіданням суду. Дебати почалися з запізненням

facebook.com

Платні адвокати колишнього президента Віктора Януковича влаштували штовханину з поліцією та охороною в приміщенні Оболонського районного суду Києва, повідомляє кореспондент «Бабеля».

Поліція намагалася перешкодити адвокатам компанії Aver Lex пройти на засідання суду. Вони, в свою чергу, виступили проти участі в суді державного адвоката Юрія Рябовола. Все закінчилося штовханиною адвокатів з охороною і поліцейськими. У підсумку захисників екс-президента пропустили до залу. Адвокат Віталій Сердюк пообіцяв подати заяву в поліцію на дії працівників суду.

Всупереч протестам платних адвокатів суддя Владислав Девʼятко оголосив про початок дебатів. О 10:55 почав виступати прокурор Руслан Кравченко. У цей момент всі пʼять платних адвокатів вскочили, почали бігати по залу і кричати, щоб дебати припинили, проте прокурора це не зупинило.

Вчора Сердюк опублікував у Facebook заяву Януковича, в якій він відмовився від послуг госадвоката Юрія Рябовола. Екс-президент пояснив рішення тим, що адвокат не приїхав до Ростова, щоб обговорити з ним лінію захисту. Він заборонив Рябоволу представляти свої інтереси.

На початку серпня попередній держадвокат Януковича Віктор Овсянніков зустрівся з підзахисним в Ростові. Адвокат збирався і далі представляти інтереси Януковича, однак ще до цієї зустрічі суд відсторонив його від процесу, оскільки Овсянніков тричі залишав засідання суду.

16 і 17 серпня в Оболонському суді повинні пройти судові дебати по справі про держзраду Януковича. Екс-президента просили взяти в них участь.