Через викиди в Армянську 2000 жителів Херсонської області відправлять у Скадовськ

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Через викиди в Армянську 2000 жителів Херсонської області відправлять у Скадовськ

Прикордонники з Херсонської області продовжують звертатися до лікарні зі скаргами на погане самопочуття після викиду хімікатів в анексованому Росією Армянську, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі телеканалу 112.

Станом на ранок суботи до медиків звернувся 61 військовослужбовець, пʼятьох з них відправили на лікування в Одесу. Решта — повернулися на службу після того, як їм надали медичну допомогу.

КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка» тимчасово не пропускають громадян, які направляються на півострів. Вітер ще все ще дме у бік Криму, тому, за словами Слободяна, «основні ризики залишаються на цій території».

Цивільні поки не зверталися до медиків з хімічним отруєнням, але дві тисячі дітей з батьками для профілактики відправлять в Скадовськ, 700 чоловік туди вже поїхали.

«Діти будуть вчитися в школі і відпочивати з батьками та деякими педагогами», — уточнили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. Однак масштабну евакуацію людей в Херсонській області проводити не планують.

4 вересня працівникам Херсонського прикордонного загону видали засоби спецзахисту , а жінкам-прикордонникам не дозволили виходити в наряди. Деякі прикордонники почали скаржитися на погіршення самопочуття.

З кінця серпня жителі Армянська масово скаржаться на наліт, схожий на іржу, а також на першіння та біль у горлі, висипи і блювання у дітей.

Пізніше стало відомо, що причина цих явищ — викиди заводу «Кримський титан». Випаровування вмісту кислотонакопичувача на підприємстві перевищили рівень гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду.