Хімічні викиди в Криму: прикордонникам стало погано, їм видали спецзахист

Автори:
Олег Панфілович, Олена Мельник
Дата:
Хімічні викиди в Криму: прикордонникам стало погано, їм видали спецзахист

Четвертого вересня деякі з прикордонників, які відбувають службу на адміністративній межі з анексованим Кримом, відчули погіршення стану здоров’я через хімічні викиди заводу «Кримський титан» на півострові. Про це повідомляє УНІАН.

Як уточнив для агентства помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, йдеться не про отруєння хімічними викидами, а про випадки погіршення самопочуття.

«Вчора прикордонники скаржилися на запаморочення, подразнення горла, нудоту. Цих військовослужбовців відразу направляли до лікарів», — сказав Слободян і додав, що випадки погіршення самопочуття прикордонників зафіксовано на КПВВ «Чаплинка» і «Каланчак». Разом з тим Слободян підкреслив, що такі ситуації поодинокі й не мають системного характеру.

Також він зазначив, що робота прикордонних загонів скоригована, їм видали засоби спецзахисту, а жінкам-прикордонникам дозволили не виходити в наряди. У цілому ж служба триває в штатному режимі.

Тим часом, ситуація в місті станом на 4 вересня залишалась складною — мешканці скаржились, що в аптеках бракує медичних масок, та закликали пересилати до Армянська засоби захисту, пише «Крим.Реалії».

«Вночі неможливо набрати повітря в легені. Після 15-хвилинного перебування на вулиці вони болять, у носі й у роті відчувається кислота, очі сльозяться. Як можна довести цілий регіон до такого стану?» — каже очевидець Олександр.

ru.krymr.com

ru.krymr.com

З 23 серпня мешканці Армянська, який знаходиться в анексованому Росією Криму, масово скаржаться на жовтий наліт, схожий на іржу, який укрив деталі автомобілів, паркани, газові колонки, ключі, посуд і прикраси з металу. Дехто з містян повідомляє про висипи та блювоту в дітей, а також про подразнення та біль у горлі.

Пізніше стало відомо, що причина цих явищ — викиди заводу «Кримський титан». Випаровування вмісту кислотонакопичувача на заводі підвищило рівень гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду.

Через це роботу «Кримського титану» зупинено. За даними місцевих ЗМІ, в Армянську на два тижні оголошено канікули, а дітей евакуюють до кримських санаторіїв.