Головне за ніч: кримінальна справа проти адвокатів Януковича, колони військових на Хрещатику та бійка з Мосійчуком у прямому ефірі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: кримінальна справа проти адвокатів Януковича, колони військових на Хрещатику та бійка з Мосійчуком у прямому ефірі

youtube.com

Проти адвокатів Януковича відкрили кримінальну справу

facebook.com

Київська місцева прокуратура №5 відкрила кримінальне провадження проти адвокатів президента-втікача Віктора Януковича. Їх звинувачують в тому, що вони заважали державному захиснику виконувати свої обов’язки. Йдеться про бійку платних адвокатів з поліцією та охороною в приміщенні Оболонського районного суду Києва, яка відбулась 16 серпня перед судовими дебатами.

22 росіянина попросили Путіна обміняти їх на українців

facebook.com

22 громадянина Росії, засуджених чи арештованих в Україні, звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українських політв’язнів. Інформацію про звернення всіх цих людей Міністерство закордонних справ дипломатичною поштою має передати до Адміністрації Путіна. В свою чергу, омбудсмен Людмила Денісова наголосила, що Україна вже давно ініціювала обмін та подала до РФ відповідні списки. Однак досі не отримала відповіді ані від представника Росії в Трьохсторонній контактній групі Бориса Гризлова, ані від уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової.

Народні депутати побилися в прямому ефірі

youtube.com

Депутати Верховної Ради Ігор Мосійчук («Радикальна партія») і Сергій Шахов (партія «Наш край») побилися в прямому ефірі телеканалу «Прямий». Спочатку вони почали кричати один на одного, після чого Шахов вдарив Мосійчука в обличчя. Той впав на підлогу, швидко підвівся та накинувся з тростиною на опонента. Ведучій програми довелося розбороняти нардепів. Після цього сутичка народних обранців продовжилась вже у ліфті офісу телеканалу.

В центрі Києва відбулась репетиція параду до Дня Незалежності

kiev.informator.ua

На Хрещатику пройшла репетиція параду до Дня Незалежності, який відбудеться 24 серпня в українській столиці. Військові відпрацьовували свої маршрути головною вулицею міста, вчилися, з якого боку крокувати та куди завертати. За їхніми словами, на День Незалежності буде грандіозне дійство. У Міноборони анонсували, що Хрещатиком крокуватимуть чотири з половиною тисячі військовослужбовців, серед них вперше будуть і жіночі підрозділи. Окрім цього, на центральну вулицю міста виїдуть близько 250 одиниць техніки, також може бути задіяна й авіація.

Луганська «Зоря» обіграла португальську «Брагу» в Лізі Європи

twitter.com

Луганський футбольний клуб «Зоря» зумів пробитися в плей-оф Ліги Європи, обійшовши за сумою двох матчів португальську «Брагу». Матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду відбувся в Португалії та завершився із рахунком 2:2. Перший поєдинок, який проходив у Запоріжжі, також завершився нічиєю — 1:1. У раунді плей-оф «Зоря» зустрінеться з німецьким «РБ Лейпцигом». Переможець протистояння вийде до групового раунду Ліги Європи.