Співачка Вайкуле відмовилася виступати в Криму. Росіяни образилися

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Співачка Вайкуле відмовилася виступати в Криму. Росіяни образилися

Відома латвійська співачка Лайма Вайкуле заявила, що ні за який гонорар не поїде виступати в аннексированный Росією Криму, пише Думская.net.

«Нам заборонено. Нам, європейцям. Я туди не поїду, який би гонорар мені не пропонували», — сказала вона.

Разом з тим співачка скептично відгукнулася про практику «чорних списків» для іноземних артистів в Україні.

«Я весь час кажу, що артисти — це діти. Діти можуть чорт-ті що викинути. І артисти теж. Вони настільки відняті від усього реального. І не можна чіпати дітей і артистів. Вони неадекватно все сприймають. І цих дітей, в якісь списки... ну куди?! Якщо вони і потрапили кудись, то тільки тому, що не розуміють, що відбувається», — вважає Вайкуле.

Її слова викликали критику серед російських артистів і політиків. Актор Стас Садальський в Instagram написав, що хоч і любить Вайкуле, але в Латвії огидно ставляться до росіян.

А член Ради Федерації Росії Франц Клинцевич в Facebook написав, що співачці за сказане «доведеться відповідати». Він також задався питанням «скільки тепер складе її гонорар, якщо вона раптом надумає відправитися на гастролі по Росії».

На цьому тижні Французького актора, зірку фільмів «Таксі» Самі Насері який розповідав про «безпечну Росію», побили в Москві.