ТАСС: Російські журналісти в ЦАР могли бути вбиті бойовиками з угрупування «Селека»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
ТАСС: Російські журналісти в ЦАР могли бути вбиті бойовиками з угрупування «Селека»

UN photo

Російський журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв, яких розстріляли 31 липня в Центральній Африканській республіці (ЦАР), могли стати жертвами нападу бойовиків-повстанців з угрупування «Селека». Про це передає ТАСС, з посиланням на повідомлення радіо ЦАР.

«Троє росіян з журналістськими посвідченнями були вбиті 30 липня приблизно о 19.24 за місцевим часом в 24 км від населеного пункту Сибут на шосе, що веде в Декоа. Їх тіла були виявлені у вівторок співробітниками Місії ООН по стабілізації в ЦАР в декількох кілометрах на північ від Сибута. Влада вважає, що вбивство могло бути справою рук повстанців «Селека». Тіла убитих були доставлені співробітниками місії ООН в Бангі», – йдеться в повідомленні.

При цьому ТАСС не вказує точну назву радіостанції, а також час повідомлення.

У ТАСС додали, що російські журналісти прибули в Бангі 27 липня і в понеділок вирушили на джипі на північ спочатку в Декоа, потім в Кага-Бандоро для зйомок серії репортажів в польових умовах. З ними був водій - громадянин ЦАР.

Увечері 30 липня їх зупинили на блокпосту національної служби безпеки на виїзді з Сібута і попередили про те, що пересуватися вночі небезпечно. За даними місцевої влади, журналістам запропонували зупинитися, але вони поїхали далі. У 24 кілометрах від Сібута між селами Кене і Кпаку росіян захопили і вбили.

«Їх захопили приблизно 10 зловмисників в чалмах, які говорили тільки по-арабськи. Троє росіян були вбиті там же. Водієві вдалося врятуватися, і він повідомив про все владі. Тіла забрали жандарми », — йдеться в повідомленні.

Джемаль, Радченко і Расторгуєв в ЦАР знімали фільм про роботу приватної військової компанії «Вагнер». Це був проект Центру керування розслідуваннями россійського оппозиционера Михайла Ходорковського. До речі сам Ходорковський вже заявив, що буде особисто розшукувати винних у вбивстві.