«Тільки вогнепальні поранення». МЗС Росії спростував наявність слідів катувань на тілах журналістів, убитих в ЦАР

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Тільки вогнепальні поранення». МЗС Росії спростував наявність слідів катувань на тілах журналістів, убитих в ЦАР

facebook.com

Спікер російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила на брифінгу, що на тілах убитих в Центрально-Африканській Республіці (ЦАР) журналістів не виявили слідів тортур. Про це передає РИА Новости.

Вона додала, що місцеві лікарі, які оглядали тіла вбитих, знайшли тільки вогнепальні поранення.

Напередодні видання Palmares Centrafrique опублікувало матеріал про загиблих журналістів і повідомило, з посиланням на джерела, що чоловіків спочатку викрали і допитали, а потім убили.

За інформацією видання, журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв були викрадені, коли вони їхали для зйомок фільму в напрямку міста Декоа приблизно в 23 кілометрах від міста Сибут.

Вони були без охорони, мали при собі лише посвідчення преси.

Місцевий портал припускає, що за вбивством росіян можуть стояти місцеві бойовики під керівництвом повстанця Нурредіна Адама, контролюючі територію навколо міста Декоа.

Тіла загиблих знайшли 30 липня. Журналісти знімали документальний фільм про роботу ПВК «Вагнер» в рамках проекту «Центра керування розслідуваннями».

Раніше в ЗМІ зʼявилася інформація, що при собі журналісти мали посвідчення співробітників російської газети «Известия». Але в прес-службі »Известий» майже одразу заявили, що жоден співробітник російської газети останнім часом на території Центральноафриканської Республіки не перебував.