Ексмодель каже, що Дональд Трамп торкався її без згоди. До нього жінку привів Джеффрі Епштейн

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Колишня модель Стейсі Вільямс стверджує, що Дональд Трамп, нинішній кандидат у президенти США від Республіканської партії, доторкався до її грудей і сідниць без згоди. Це сталося в 1993 році у Trump Tower, коли покійний Джеффрі Епштейн, якого звинувачують у педофілії та організації проституції, познайомив їх.

Про це пише The Guardian.

За словами Стейсі Вільямс, це було «закрученою грою» між Трампом і Епштейном, які в той час дружили. Вона була на прогулянці з Епштейном, коли чоловік запропонував зайти у Trump Tower привітатися з Трапмом. Тоді останній притягнув модель до себе і поклав руки їй на груди, талію і сідниці. Жінка додала, що була дуже збентежена і бачила, що двоє чоловіків посміхалися одне одному.

Прессекретар Дональда Трампа Каролайн Левітт заперечує звинувачення, мовляв, «ця фейкова історія вигадана штабом Камали Гарріс».

Стейсі Вільямс у 1996 році.

Getty Images

Стейсі Вільямс зазначила, що згодом у 1993 році Трамп надіслав її агенту листівку курʼєром, на якій було зображено його резиденцію Мар-а-Лаго та курорт у Палм-Біч. На листівці написано: «Стейсі, твій дім далеко від дому. З любовʼю, Дональд».

Стейсі Вільямс / The Guardian

Жінка ділилася своєю історію раніше в соціальних мережах, але розкрила всі подробиці під час онлайн-зустрічі, організованої Survivors for Kamala, яка підтримує кандидатку в президенти США від Демократичної партії. Цього тижня організація Survivors for Kamala також опублікувала оголошення в New York Times, підписане 200 людьми, які пережили сексуальне і гендерне насильство. Воно мало нагадати про те, що суд визнав Трампа відповідальним за сексуальне насильство.

Після інциденту, як каже Вільямс, вони з Епштейном залишили Trump Tower, і вона відчула, що Епштейн на неї злиться.

«Ми з Джеффрі пішли, він не подивився на мене і не заговорив зі мною. Я відчула, що навколо мене кипить гнів, і коли ми зійшли на тротуар, він подивився на мене, просто вилаяв і сказав: “Чому ти дозволила йому це зробити?”», — сказала жінка і додала: «Він змусив мене почуватися так огидно».

Невдовзі вони з Епштейном розійшлися. Вільямс зауважила, що не знала про його злочини щодо дітей і жінок, про які стало відомо пізніше.

Дональда Трампа звинувачують у сексуальних домаганнях майже 20 жінок. Звинувачення стосуються того, що Трамп цілував їх без згоди, простягав руки під спідниці, заходив у їхні роздягальні. Дональд Трамп усе заперечує.

Що відомо про Епштейна та його звʼязки з Трампом

Американського фінансиста Джеффрі Епштейна вперше заарештували у 2008 році. Його засудили за секс із неповнолітніми й організацію проституції. Після 13 місяців у вʼязниці фінансист уклав угоду з прокуратурою і вийшов на свободу. У 2019 році йому висунули нові звинувачення — у торгівлі людьми.

Федеральне бюро розслідувань США виявило в записнику Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів, серед яких експремʼєр Британії Тоні Блер, лідер гурту The Rolling Stones Тік Джаггер, мільярдер Річард Бренсон. Це запустило низку звинувачень і підозр на адресу відомих особистостей у тому, що вони могли користуватися послугами Епштейна.

Епштейна затримали 7 липня, а вже 10 серпня 2019 року він вчинив самогубство в тюрмі. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання.

У грудні 2023 року суд США наказав оприлюднити імена понад 170 людей з близького оточення фінансиста Джеффрі Епштейна.

Цьогоріч стало відомо, що колишні президенти США Дональд Трамп і Білл Клінтон літали приватним літаком Джеффрі Епштейна «Лоліта експрес». З 1993 до 1997 року Трамп принаймні сім разів подорожував на приватному літаку Епштейна, іноді разом із членами своєї сімʼї. Однак невідомо, чи Трамп коли-небудь відвідував острів Епштейна в Карибському морі, який був центром його міжнародної мережі секс-торгівлі. Трамп і Епштейн на той час були діловими партнерами, їх часто бачили разом на офіційних заходах.

Звинування проти Трампа від жінок

У травні суд присяжних визнав Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо колумністки Елізабет Джин Керол. Політик мав виплатити Керол $2 мільйони компенсації. До того ж Дональда Трампа визнали винним у наклепі, коли він заперечував цей інцидент — за це присудили ще $3 мільйони компенсації на користь жінки.

Фотографка і модель Крістін Андерсон заявила, що в 1990-х на Мангеттені Трамп торкався її піхви через спідню білизну. Адміністраторка компанії Трампа Рейчел Крукс сказала, що у 2005 році він без дозволу поцілував її в губи. Джіл Харт, яка довго керувала компанією, що проводить конкурси краси, розповідала, як Трамп переслідував її та торкався піхви через труси. Загалом з офіційними звинуваченнями проти Трампа тоді виступили 11 жінок.