Нардепка Безугла хоче піти з Комітету з нацбезпеки та приєднатися до іншого

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Народна депутатка Марʼяна Безугла просить, щоб її звільнили з посади заступника голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки та натомість обрали членом Комітету з питань зовнішньої політики.

Про це вона написала у Facebook і додала фото заяви, яку подала до Верховної Ради.

Мар'яна Безугла / Facebook

За годину до цього голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вніс до парламенту постанову, яка пропонує відкликати Марʼяну Безуглу з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки й обрати її членом Комітету з питань зовнішньої політики.

У липні Безугла вийшла з фракції «Слуга народу». Вона була незадоволена роботою Комітету з питань нацбезпеки і писала, що вихід з фракції стався на тлі «відкритого конфлікту з Комітетом на ґрунті критики військового керівництва і закону про мобілізацію», після чого її «атакували члени «рідної» фракції».

Що передувало

Про намір вийти з партії та фракції «Слуга народу» Марʼяна Безугла заявила ще 11 січня 2024 року. Тоді вона зазначила, що «слабка фракція та партія у війну їй не потрібні».

Це трапилось на тлі скандалу, повʼязаного з дописами Безуглої у Facebook, які стосувалися колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного (нардепка, зокрема, писала, що Залужний не надав плану війни на 2024 рік, тому військове керівництво України «має піти»). Безуглу також хотіли відкликати з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

6 лютого Безугла заявила, що її виключили з партії «Слуга народу» — заяву на вихід задовольнила голова партії Олена Шуляк.